Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Food and tips: Σπιτική μπεσαμέλ

Θέλετε να κάνετε παστίτσιο αλλά δεν έχετε το μαγικό φακελάκι του εμπορίου με μπεσαμέλ; Σας έχω τη λύση! Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα τη δική σας.





Υλικά:
 5 κουταλιές της σούπας αλέυρι
5 κουταλιές τη σούπας μαργαρίνη
1,5 λίτρο γάλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
κύμινο

Ανάλογα με τη χωρητικότητα που έχει το κάθε ταψί προσαρμόζουμε και τις ποσότητες. Τα υλικά είναι απλά και τα έχουμε όλοι.

Λιώνουμε τις 5 κουταλιές μαργαρίνη και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα. Μετά ρίχνουμε το 1,5 λίτρο γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο κύμινο. Αν δουμε ότι η μπεσαμέλ μας είναι πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο παραπάνω γάλα, το αντίστροφο αν είναι αραιή.

Αριάδνη Στεφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου