Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

food and tips: το μυστικό για να μην λασπώσει το ρύζι.

Το ρύζι είναι αυτό που τις πιο πολλές φορές βράζει πιο γρήγορα απο τα υπόλοιπα φαγητά που ετοιμάζουμε παράλληλα. Αναγακστικά το αφήνεις στην κατσαρόλα μέχρι να ετοιμαστούνκαι τα υπόλοιπα για να τα σερβίρεις μαζι,  αντι όμως να σερβίρεις το ρύζι όπως πρέπει καταλήγεις να βαζεις στο πιάτο σου κάτι που παραπέμπει οπτικά σε πουρέ ρυζιού.

Για να πετύχεις το σπυρωτό ρύζι, υπάρχουν δύο κόλπα για να εφαρμόσεις, ένα στο μαγείρεμα και ένα αφού είναι έτοιμο:
• Πώς να το μαγειρέψεις σωστά το ρύζι: Σε μια κατσαρόλα ρίξε μια ποσότητα ρυζιού που θα την έχεις μετρήσει, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα ποτήρι. Με το ίδιο ποτήρι πρόσθεσε στην κατσαρόλα τη διπλάσια ποσότητα νερού. Για παράδειγμα, 1 ποτήρι ρύζι- 2 ποτήρια νερό. Έπειτα κλείσε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που εφαρμόζει ακριβώς και άφησε για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι, χωρίς όμως να ανοίξεις το καπάκι για να το κοιτάξεις ή να ανακατέψεις. Σήκωσε το καπάκι μόνο όταν είναι έτοιμο και αυτό θα το καταλάβεις, αφού δε θα υπάρχει ίχνος νερού. κατα αυτόν τον τρόπο το ρύζι δεν κολλάει.
• Πώς να φυλάξεις το έτοιμο ρύζι σου από την υγρασία: όταν πλέον το ρύζι είναι έτοιμο, πάρε μια καθαρή πετσέτα και σκέπασε την κατσαρόλα. Μετά τοποθέτησε από επάνω το καπάκι της, ώστε να την κλείσεις.  Η πετσέτα απορροφάει τον ατμό, ο οποίος διαφορετικά θα συσσωρευόταν στο καπάκι και θα έσταζε στο ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου